La cesta está vacía
MIGRATS DANSA_CCCC_2-3 DES_12H

MIGRATS DANSA_CCCC_2-3 DES_12H

Dansa > contemporània

 

resumen

CICLE MIGRATS DANSA_ CCCC_ 12 hores_ Entrada lliure



 

Compartir publicación




Descripción

VII CICLE MIGRATS DANSA

2 i 3 de desembre, a les 12 hores

Programa de 3 peces breus de dansa - CCCC - Entrada Lliure

* "Free" Solo, de Sergio Navarro - 15 min

* Quo Fugio, de Jessica Castellón i Boris Orihuela - 15 min

No estamos aquí para bailar, de Rocío Barriga i Sergio R. Suárez - La Basal - 30 min

(l'ordre de les actuacions pot variar)

Més informació del cicle de dansa a www.migrats.es

 

"Free" Solo, de Sergio Navarro - 15 min

SINOPSI

"Consisteix a 'pujar' (grimpar, escalar) per 'parets' rocoses prescindint d'assegurances o material (o potser sí), la qual cosa implica que l'escalador aparentment prescindeix d'arnés (o no), de corda (encara que a vegades la porte), cintes (mmm...) o assegurances per a sostindre's en cas d'una eventual caiguda, només es té una oportunitat (o dues)."

CREADOR

Origen: València / Residència actual: València

Sergio Navarro ha format part de la formació intensiva de la Faktoria Coreographic Center els últims dos anys (2022/2023)

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació: Sergio Navarro 
Espai sonor/ Edició: Hector Navarro i Aimar Odriozola

Quo Fugio, de Jessica Castellón i Boris Orihuela - 15 min

SINOPSI

En Quo Fugio, un cos amb múltiples extremitats, explora la dualitat i la metamorfosi en un viatge d'experiències. L'obra convida a qüestionar la identitat i la percepció en un món on els límits es desdibuixen i les direccions canvien constantment.

CREADORES

Origen: Cadis / Residència actual: València

Jessica Castellón ha tingut l'oportunitat de treballar amb reconeguts artistes com Farooq Chaudry i Dickson Mbi a Londres, així com a València per a la producció de l'Institut Valencià de Cultura dirigida per Paula Serrano i com a intèrpret per a diverses produccions de Taiat Dansa, com Judit, produïda per la Generalitat Valenciana. Boris Orihuela ha estudiat dansa contemporània en el CSDV Nacho Duato i ha treballat com a intèrpret en Graners de Creaciò amb el Colectivo MAD i en Taiat Dansa, amb projectes com Entrée a dos. Els dos ballarins han demostrat la seua versatilitat i talent en projectes de dansa tant dins com fora de la Comunitat Valenciana, així com en esdeveniments de la comunitat i cultura urbana.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació: Jessica Castellón i Boris Orihuela 

No estamos aquí para bailar, de Rocío Barriga i Sergio R. Suárez - La Basal - 30 min

SINOPSI

"No estamos aquí para bailar" parla de la nostra necessitat per desarticular els diferents codis pels quals el nostre cos ha aprés a desitjar, el que és desitjable i el que és el desig. Volem situar-nos en un altre punt de partida totalment buit que ens permeta explorar la relació entre cos i desig de manera més personal i més honesta. 

Què produeix el desig en el nostre cos? Manifestem el desig únicament a través de l'excitació física? Ha d'haver-hi cos perquè hi haja desig? D'on sorgeix el desig? Si el desig és afecte, apetència, anhel, el nostre cos reacciona d'igual manera a aquestes emocions? 

CREADORA

Origen: Madrid-Sevilla / Residència actual: Madrid

Rocío Barriga: Intèrpret i creadora de Sevilla. Va començar els seus estudis en el Conservatori Professional de Dansa 'Antonio Ruiz Soler' i a l'Institut del Teatre de Barcelona en l'especialitat de dansa clàssica. Amplia la seua formació en el Centro Andaluz de Danza rebent classes de tècnica Graham amb Pilar Pérez Calvete. Posteriorment en 2019 es gradua en Coreografia i Interpretació en el Conservatori Superior de Dansa 'María de Àvila' (Madrid). Durant el tercer any d'aquesta formació rep una beca de mobilitat en Folkwang Universitat der Kunste (Alemanya). Allí s'acosta al treball tècnic i estilístic de Pina Bausch de la mà de professors com Lutz Foster, Malou Airaudo i Stephan Brinkmann.
En 2022 finalitza el programa de màster d'investigació en dansa del Royal Conservatory Antwerp i de Singel a Bèlgica, estrenant com a projecte final el seu primer solo escènic 'Todo esto no es tradición'. Nominada per aquesta peça a millor intèrpret pels premis PAD d'Andalusia.
Ha participat en diversos projectes escènics i pedagògics al costat de creadors com Javier Barón, David Troncoso, Antonio Quiles, Juan José Morales 'Tate', Kor'sia i Thomas Noone Dance.
En 2018 crea el col·lectiu de joves creadores La Basal, i des d'eixe moment ha co-creat diverses peces escèniques al costat de Luna Sánchez, Cristina Salvador, Laura Eugenia Sánchez i Alejandro Barriga, participant en diferents festivals com Cádiz en Danza, Ahora Danza Circus, Festival 10 Sentidos, EscenaMobile, Visibles V, Migrats, Huellas Danza de Aracena entre altres. Al juny 2020 inicia el projecte de col·laboració 'Identidad, cuerpo y tierra',donant com a resultat una exposició fotogràfica creada al costat de l'artista visual Sara Sánchez.
Actualment resideix entre Sevilla i Madrid, on forma part dels projectes d'investigació i creació de la companyia Las Protagonistas al costat de LucíaBocanegra i María Pizarro. Des de setembre 2022 treballa en la gestió i producció de la companyia de dansa i productora creativa ELAMOR.
Sergio R. Suárez: Graduat en Dansa Espanyola pel Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’, Títol Superior de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc en el Conservatori Superior de Dansa María d'Àvila, Màster en Estudis LGBTIQ+ en la Universitat Complutense de Madrid, que finalitza amb una investigación performativa sobre la construcció dels codis de representació del llenguatge de la dansa espanyola i el flamenc en matèria de gènere. Actualment cursant Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya.
A més, ha sigut convidat pel Màster en Gestió Cultural de la Universitat Carlos III per a impartir una sessió sobre les dissidències sexe-genèriques i diverses qüestions LGBTIQ+ en el pla sociocultural. Des de 2021 forma part del col·lectiu La Basal.
Ha treballat com a intèrpret en diferents companyies, entre les quals destaquen: Cía. Ibérica de Dansa, Cía. Marta Nogal, Nova Galega de Danza, EnclaveEspañol Cía. de Danza, Ballet Flamenco de Madrid, De Sangre y Raza o Yámara Cia. de Danza.
Com a creador ha desenvolupat diferents treballs: al juny de 2021 estrena ‘I’AAM’ en el Ciclo Versión Original (DT Espacio Escénico) i en el Ciclo Iguales (Nave 73), amb la qual també passa a l'octubre de 2021 per la Encina Teatro. Al setembre de 2021 estrena ‘Fetiche’, signant la coreografia en colaboración amb les intèrprets, en el CC Paco Rabal i el CC Eduardo Úrculo, amb posterior representació en Nave 73 al gener de 2022 i en el Festival Escena Contemporánea de Córdoba al novembre.
Arran del seu primer treball, ‘I’AAM’, desenvolupa ‘La Revisión’, un solo de llarga duració (amb versió curta i versió de carrer) amb el qual ha sigut resident d’investigació en el Centre Coreogràfic Canal i que ha passat pel Festival Circuito Bucles, Festival 10 Sentidos, Ciclo Versión Original (DT EspacioEscénico), Cicle El Jaleo (Nave 73), programació de l'ajuntament per a l'Orgull LGBTIQ+ de Rivas Vaciamadrid i La Casa Encendida (com a beneficiari de les Ajudes Injuve a la Creació Jove).

FITXA ARTÍSTICA

Autoria, dramaturiga i direcció: Rocío Barriga i Sergio R. Suárez
Interpretació: Rocío Barriga i Sergio R. Suárez
Disseny d'il·luminació: Mauricio Pérez Fayos
Música original i espai sonor: Antonio Maza
Coreografia: Rocío Barriga i Sergio R. Suárez
Audiovisual: Elena Puchol Sola
Fotografia: Irene G. Merino

ESPECTÁCULOS DESTACADOS