La cesta está vacía
MIGRATS DANSA_CCCC_18-19 NOV_12H

MIGRATS DANSA_CCCC_18-19 NOV_12H

Dansa > contemporània

 

resumen

CICLE MIGRATS DANSA_ CCCC_ 12 hores_ Entrada lliure



 

Compartir publicación




Descripción

VII CICLE MIGRATS DANSA

18 i 19 de novembre, a les 12 hores

Programa de 3 peces breus de dansa - CCCC - Entrada lliure

* Flamenco negro, de Fernando López - 20 min

Totes les vegades que ho he intentat, de La repetidora - 20 min

GAME OVER, de Noelia Sánchez Gómez - 15 min

(l'ordre de les actuacions pot variar)

Més informació del cicle de dansa a www.migrats.es

 

Flamenco negro, de Fernando López - 20 min

SINOPSI

És un treball de creació coreogràfica de Fernando López que es centra en el tango flamenc, un cante flamenc d'origen afrocubà creat en els barris extramurs de l'Havana per cubans afrodescendents, que va arribar a Espanya a la fi del segle XIX. La història d'aquest tango, de caràcter eròtic i burlesc, permet reflexionar sobre les conseqüències culturals del colonialisme espanyol, del racisme i del classisme.

CREADOR

Origen: Madrid / Residència actual: Madrid

Fernando López (Madrid, 1990). Doctor en Estètica per la Universitat Paris 8-Saint Denis, compagina l'activitat artística amb la investigació acadèmica i l'ensenyament. 
Des de 2009 dirigeix la seua pròpia companyia en l'àmbit del flamenc contemporani, havent estrenat més de deu espectacles en els quals la dansa, la paraula i la música es barrejen traspassant totes les etiquetes. 
En les seues creacions, ha comptat amb la participació d'artistes com Álvaro Romero, Jero Férec, Belén Maya, La Chachi, Carmen Muñoz i Isabel Do Diego, entre altres. 
Així mateix, ha sigut sol·licitat com a director artístic i assessor per coreògrafs com Olga Pericet, Belén Maya, Juan Carlos Lleida, José Manuel Álvarez, Poliana Lima, Carmen Muñoz, etc. 
Entre altres reconeixements, va rebre el Premi a Millor Ballarí del Certamen El Álamo (2010) i la Beca DanceWeb (2013) del Festival ImpulsTanz de Viena. 
Des de 2020 és Membre de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya i professor convidat en diferents universitats d'Espanya i França, en les quals imparteix tallers teòrics i pràctics centrats en la investigació-creació i en les qüestions de gènere en la dansa. 

FITXA ARTÍSTICA

Concepció i direcció: Fernando López
Coreografia i interpretació: Fernando López, Yinka Esi Graves (versió llarga) 
Música: VVAA
Assessoria en dramaturgia: Claudia Muñiz, Julián Martínez
Acompanyament artístic: K. Meira Goldberg, Germain Boungou, Phyllis Akinyi
Fotografia i audiovisuals: Tándem579
Disseny gràfic i il·luminació: Jorge Pascual Lobato
Vestuari i escenografia: Laheaty
Difusió: Alex Pujol
Amb el suport de: Centro Nacional de la Danza (Lyon), Culture Moves Europe, BenAmil/Espai Inestable (Valencia) i Feria Mediterránea

Totes les vegades que ho he intentat, de La repetidora - 20 min

SINOPSI

És el museu un lloc de construcció de la història? Pot el cos ser museu?
L'enunciat, el document, la paraula, les restes, escultures, pintures, objectes, morts, cançons. Segons la lògica de l'arxiu la història es construeix del que roman, allò que pot convertir-se en registre. "Totes les vegades que ho he intentat" és una invitació a reflexionar sobre la desaparició de la dansa.

CREADORES

Origen: València - Caracas / Residència actual: València

Guillermo es va formar en dansa en el Conservatori Professional de Dansa de València i posteriorment realitza la formació extensió en el Centre Coreogràfic de Toulouse (França). Ha treballat amb algunes companyies i artistes valencianes com La coja dansa, Mobilitats Diverses, Aurora Diago i Santiago Ribelles. En l'actualitat treballa amb la companyia L'abocador i co-dirigeix juntament amb Mariana Sofia Valero el projecte La repetidora.
Mariana Sofía Valero va començar la seua formació a la ciutat de Caracas de la mà del Ballet de La Mar Nucli Nina Novack, Taller de Dansa Caracas i el grup Teatral Skena-te.
En 2019 realitza una col·laboració amb el grup YPuntoEnsamble per a la Galeria d'Art Nacional i al final d'eixe mateix any rep el primer premi de dansa contemporània en Pura Dansa Internacional amb el solo “Huellas”.
En el 2021 migra a València on comença el grau de Coreografia i Interpretació en dansa contemporània del Conservatori Superior de Dansa Nacho Duato. Eixe mateix any estrena "Estraperlo La festa del Silenci" en el festival Circuit Bucles. Actualment treballa com a assistent coreogràfica de la compañia L´abocador i codirigeix el projecte La Repetidora amb Guillermo Llorens.

FITXA ARTÍSTICA

Co-direcció e interpretació: Mariana Sofia Valero y Guillermo Llorens (Miudo)
Producció: La repetidora
Amb el suport de El Bac: Espai d'art política i cultura popular, l'espai fil d'arena i l'Institut Valencià de Cultura.
Agraiments a Sara Epinar per el seu ull extern i Javier Cubas per el seu treball amb la càmera.

GAME OVER, de Noelia Sánchez Gómez - 15 min

SINOPSI

INSERT COIN > START > LET'S PLAY

CREADORA

Origen: Múrcia / Residència actual: València

Els seus estudis en dansa comencen en el Conservatori Professional de Dansa de Múrcia, on realitza el Grau Elemental i el Grau Professional en dansa contemporània (2005-2016). Amb 19 anys es muda a València a continuar els seus estudis en el Conservatori Superior on cursa el Grau Superior en Coreografia i interpretació de la dansa contemporània (2016-2020).
En 2019 va formar al costat de Laura Basterra i Iván Colom una companyia anomenada [RE]Voltes, amb la qual han estrenat les peces breus “Nunca me gustó el cuento de la lechera” (2019) i “Dimensió subjectiva”(2021); i les peces llargues “Cos vs Cos vs Cos” (2021) i “A través de la ventana” (2020) en col·laboració amb +Intenso Cía. Paral·lelament, també ha realitzat projectes propis de manera individual: “Citrus X Limon” (2018), “Acabaremos muriendo en ello” (finalista de “Me, *myself & and I” 2018, convocatòria dins del Certamen Coreográfico de Madrid), “Dando voz a la ficción: una conferencia performativa sobre la Historia de la danza murciana y sus efectos sobre mi propia historia ” en 2020 (que serveix a més com TFT després del seu pas pel Conservatori Superior de Dansa de València), "Encuentros Paralelos" (2022) i "-GAME OVER-" (2023).
Premiada en la 32a Mostra de Teatre Ciutat de Dénia com a Millor Actriu i Millor Direcció per "Encuentros Paralelos" i nominada als Premios Kairós 2023 com a millor ballarina de la Regió de Múrcia.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació: Noelia Sánchez Gómez
Programació i audiovisual: Pablo Picazo
Edició de so: Noelia Sánchez Gómez
Píxel Art: Noelia Sánchez Gómez

ESPECTÁCULOS DESTACADOS