La cesta está vacía
PROGRAMA DOBLE, DE LAS PODEROSAS

PROGRAMA DOBLE, DE LAS PODEROSAS

Teatro > contemporáneo

resumen

Cadascuna de les dones que conformen Las Poderosas Teatro, són supervivents de violència de gènere - però no víctimes. Conten històries que parteixen dels seus camins de vida, i que van ser recreades des de la seua pròpia paraula i des dels seus propis cossos, en un llarg procés d'investigació i creació. Desenvolupen un treball on el biogràfic es creua amb el ficcional, albirant-se el camí que han recorregut com a grup i com a dones. 

Compartir publicación
Descripción

28 de novembre, a les 20 hores

PROGRAMA DOBLE: IN LA K'ECH I LAS PODEROSAS, DE LAS PODEROSAS TEATRO

Espectacle en castellà i maya K'iche'

CICLE FORASTERES

 

In la k’ech / Yo soy otra tú

Direcció: Patricia Orantes i Marcelo Solares

Creació i interpretació: Mayra Salvador, Telma Ajin, Adelma Cifuentes, Telma Sarceño i Lesbia Téllez

 

Un grup de defensores de drets humans en les seues comunitats, exposa les seues experiències, el seu pensament i el seu sentir sobre el treball que fa cadascuna. La relació de les dones amb la terra i amb la vida és tan natural i orgànica que no desapareixerà mai. La vida està en els cossos i en les seues històries, si vulneren a una, vulneren a totes. Les dones s'uneixen perquè no posen fi a la vida. En les paraules que aquestes defensores ens compten, també estan els relats d'unes altres. És necessari exposar-los i abraçar-los, com qui abraça a una mare, a una filla, a una àvia.

 

Las poderosas

Creació col·lectiva de Las Poderosas Teatro

Direcció: Marco Canale i Patricia Orantes

Creació i interpretació: Mayra Salvador, Telma Ajin, Adelma Cifuentes, Telma Sarceño, Melany Vicente i Lesbia Téllez

 

La nostra vida sí que va estar tocada per la violència, però ja eixim amb la nostra força i les nostres febleses a coll (en aqueix moment les teníem a flor de pell). I amb el temps, ens vam adonar que la violència segueix de manera constant sobre la major part de les dones guatemalenques i sobre nosaltres també, en formes més subtils, però no menys destructores que els colps. Així que ens decidim a fer teatre per a sacsejar-nos els paranys que ens van posar, per a compartir camins i riure'ns en la cara d'alguns fantasmes que encara volen perseguir-nos, i llevar-nos per sempre el cartell que ens van voler posar de víctimes. Perquè es van equivocar els (i algunes les) que van tractar de situar-nos ací. Nosaltres, com moltes, som amigues i Poderoses. Anem juntes pel teatre. Volem donar a conéixer la nostra obra, perquè allí està el nostre art i la nostra història de vida de dones. I la nostra història com a grup.

ESPECTÁCULOS DESTACADOS