La cesta está vacía
MIGRATS DANSA_25-26 NOV

MIGRATS DANSA_25-26 NOV

Dansa > contemporània

resumen

CICLE MIGRATS DANSA_ ESPAI INESTABLE_ PREU WEB: entrada general, 10 euros (+despeses de gestió)/ professionals i estudiants d'arts escèniques, 8 euros (+despeses de gestió) / menors de 35 anys, 7 euros (+despeses de gestió). PREU TAQUILLA: entrada general, 11 euros/ professionals i estudiants d'arts escèniques, 9 euros / menors de 35 anys, 8 euros 

Compartir publicación
Descripción

VII CICLE MIGRATS DANSA

25 i 26 de novembre, a les 19 hores

Programa de 3 peces breus de dansa - Espai Inestable

Titubeo continuo, de María Mora - 20 min

Dame veneno que quiero vivir, de Gracia y Cristina - 16 min

Abans del fum, de Paula Puchalt - 16 min

(l'ordre de les actuacions pot variar)

Més informació del cicle de dansa a www.migrats.es

 

Titubeo continuo, de María Mora - 20 min

SINOPSI

Entrant en llocs desconeguts mentre les contradiccions són constants. Imagina que en un pas eres ací. Realment estàs on vols estar? Estàs preparada per a...?

CREADORA

Origen: València / Residència actual: Tilburg (Països Baixos)

Maria Mora Navarro, 21 anys i nascuda a València va començar els seus estudis als 8 anys d'edat en Botanic Espai de Dansa. Quatre anys més tard va començar a formar-se en el Conservatori Professional de Dansa de València en l'especialitat de dansa contemporània on es va graduar en 2020. Durant l'any 2020-2021 es trasllada a Porto per a realitzar un programa intensiu i internacional de dansa contemporània anomenat Oficina Zero. En 2021-2022 va començar els seus estudis de Bachelor en Fontys Danse Arts in Context en Tilburg (Països Baixos) on actualment té la seua residència i on continua formant-se en l'actualitat. Durant tota la seua trajectòria ha format part de diferents projectes tant a València com fora.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i interpretació: Maria Mora
Espai sonor: Lucia Mora i Maria Mora

Dame veneno que quiero vivir, de Gracia y Cristina - 16 min

SINOPSI

En "Dame veneno que quiero vivir" dues amigues i companyes se submergeixen en escena portades per la necessitat d'habitar una naturalesa nòmada, no *contenible ni abastable, que es transforma i muta per a adoptar altres maneres de viure. 

CREADORA

Origen: Càceres i Albacete / Residència actual: València

GRACIA FERRÍS LÓPEZ 
La seua trajectòria com a ballarina comença en 2014 en el Conservatori Professional de Granada. 
Ha viscut a l'Havana i a Brussel·les formant-se en centres com, Teatre Nacional de Cuba, la ENA, Danscentrumjette, La raffinerie, Tiic-tac art center, entre altres. En 2020 inicia la formació intensiva de dansa contemporània OFICINA ZERO en Porto. A més ha realitzat formacions en teatre social. 
Com a intèrpret ha col·laborat amb coreògrafs com Horacio Macuacua, Mafalda Deville, Poliana Lima, Babirusadanza o Vera Mantero.
Com a coreògrafa ha estrenat la peça “Piripipao” en el teatre de Aveiro i “Pulpa de Lichi” en Coliseo (Porto) i com a docent ha impartit el taller sinestèsia creativa, a la taula comensals i el deixant sonor en llocs com Circolando, Casa da horta, Campus o el Festival Warm Winter (Porto)
Actualment estudia en el Conservatori Superior de Dansa de València.
CRISTINA KHAI La seua trajectòria com a ballarina comença en 2015 a Praga (República Txeca) on es forma amb Sonjia Federikova (Cia. BOD.Y) en dansa contemporània mentre rep formació en dansa clàssica en la First International Ballet School. En 2016 formalitza els seus estudis en el Conservatori Professional de Dansa de Granada. En 2020 decideix donar un salt i és seleccionada per a formar part del programa OFICINA ZERO, Porto (Portugal). Com a intèrpret treballa amb Mafalda Deville (A thin line), Horacio Macuacua (Mamas in the white house) i Poliana Lima (Las cosas se mueven pero no dicen nada). En l'actualitat forma part de la companyia La Itinerante de Daniel Doña & Cristian Martín, amb la peça “La transformación, arqueologia de lo jondo”, estrenada en 2022 en el Festival Internacional de Danza y Música FEX, de Granada. Actualment compagina els seus estudis en el Conservatori Superior de Dansa “Nacho Duato” amb una nova creació de DDCDanza "El verbo" sota la direcció escènica de María Cabeza de Vaca i la interpretació i coreografia de Daniel Doña, Cristian Martín i Cristina Khai

FITXA ARTÍSTICA

Direcció d'escena: Cristina Khai i Gracia Ferrís López
Intèrprets: Cristina Khai i Gracia Ferrís López
Coreografia: Cristina Khai i Gracia Ferrís López
Espai sonor: Cristina Khai i Gracia Ferrís López

Abans del fum, de Paula Puchalt - 16 min

SINOPSI

Una pressió interna excessiva posa tensió en el límit extern de la matèria. Quan s'arriba al màxim de càrrega de la membrana, la pressió explota. Les partícules del nucli són expulsades cap a totes les direccions. 
Un ràpid alliberament d'energia en un període de temps curt, on la intensitat i impulsivitat em desafien. Deixa'm trobar la pausa en aquest viatge.

CREADORA

Origen: València / Residència actual: Pamplona i Anvers (Bèlgica)

Al 2020, Paula Puchalt vai graduar-se al Conservatori Profesional de Dansa de Valencia on li van otorgar el premi extraordinari en la especialitat de Dansa Contemporania. Al mateix temps, va formar part de la Jove Companyia Gerard Collins i la Coja Dansa. L’any següent, va marxar a Pamplona a La Faktoria Choreographic Center on va rebre classe de Mark Tompkins, Tomas Haurert, Albert Quesada, Pep Ramis, Judith Sanchez, David Zambrano, Meg Stuart entre altres, que despertarán en la creadora la curiositat per especialitzar-se en técniques d’improvisació, contact i partnering. Al 2022, va marxar a Anvers, Bèlgica, on va començar un grau en Dansa a la universitat “Royal Conservatoire of Antwerp”. Actualment continua el grau i cursa un programa de creació i coreografía a Pamplona. Compaginant els seus estudis, ha treballat per a Wichita Co a la producció “Una Vez Una Casa”, per a Olatz Larumbe al videodansa “Uholdeak” i ha creat i interpretat “Vestirse de Locas” amb Eva Serrano i “Por un Desliz” amb Sergio Navarro.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació: Paula Puchalt 
Espai sonor i assesorament creatiu: Jonathan Noch
Il·luminació: Maria Gómez i Paula Puchalt

ESPECTÁCULOS DESTACADOS