La cesta está vacía
EL TESTAMENT DE MARIA

EL TESTAMENT DE MARIA

Teatro > Teatro

resumen

Pepa Miralles interpreta el text de Colm Tóibín, EL TESTAMENT DE MARIA, on es posa a la pell de Maria, la mare de Jesús.


 

Compartir publicaciónEL TESTAMENT DE MARIA de la cia LA DEPENDENT

 

Colm Tóibín, l'autor d’EL TESTAMENT DE MARIA, es posa a la pell de Maria, la mare de Jesús. Una nova visió de la història bíblica, però des de la faceta més humana, més mare i més moral de la Verge Maria. En aquesta obra, les paraules de Maria són les d’una mare que rememora amb melangia i incomprensió, el seu fill i aquells que l’acompanyaven. Records que conformen un retrat inoblidable de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.

 

 

Temps després de la mort del seu fill, Maria de Natzaret passa els darrers anys de vida a Efes —una de les dotze ciutats de Jònia i que hui forma part de Turquia—, on rep constantment la visita de dos homes que deixaran per escrit el relat que sacsarà el món.

Una nit qualsevol Maria es confessa a la deessa Àrtemis, amb la dolorosa necessitat de recordar tot allò que va succeir, amb l'obligació de reviure el trencament d’una mare, d’una dona que no pot, ni podrà, dormir mai més pel pes de tot allò que no va fer”  Jordi Ballester

 


FITXA ARTÍSTICA

intèrpret PEPA MIRALLES direcció JORDI BALLESTER text COLM TÓIBÍN versió valencià JORDI BALLESTER I RICARD HERRERO coach actoral MARIA STAMENKOVIC disseny escenografia LOS REYES DEL MAMBO disseny il·luminació LUIS VÉLEZ disseny  vestuari PILAR MARTÍNEZ música i banda sonora LUIS PANIAGUA ( LIRA ) fotografia PACO GRAU imatge gràfica PEP SELLÉS

 

 

"Pero ¿qué hubiera sucedido si María, la madre de Jesús, no hubiera asistido al asesinato?

¿Si hubiera tenido miedo al peligro? ¿si hubiera huido espantada? Eso es lo que cuenta El Testament de Maria..."

" Pepa Miralles se entrega a la confesión de un personaje arrepentido y crítico a la vez"

Inma Garín (Cartelera Túria)

 

"Porque lo importante es sentir qué le ocurre a una madre cuando su hijo se le aleja de una vida familiar a cambio de un sacrificio incomprensible para la razón..." 

José V. Peiró (Las Provincias)

 

"Su virgen es una mujer de campo, ignorante y sencilla, que se ha resistido con dolor e Incomprensión a la senda elegida por su hijo  hasta acabar muerto por un designio divino que no consigue asimilar." 

Begoña Donat (CulturPlaza)


ESPECTÁCULOS DESTACADOS